Til bollene trenger du:
- 80 gram mandelmel
- 1 egg
- 2 ss kremfløte
- 3 ss kesam
- 4-5 ss sukrin
- 1 klype salt
- 50 gram smør
- 1 stor ts bakepulver
- 2-3 ts fiberhusk
- 1 toppet ss kardemomme
Først smeltes smøret og la det stå til avkjøling på benken. Pisk egg og sukrin til eggedosis, tilsett fløte og kesam som piskes sammen. Deretter tilsetter du alt det tørre i tillegg til det smeltet smøret.
La bolledeigen stå å hvile i ca 15 min. Så kan du begynne å trille boller, jeg fikk 7 boller av denne oppskriften, så kan med fordel dobles hvis du skal lage til mange.
Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 20-25 min.
Bringebærsylte:
- 2 store never med frosne bringebær
- 2 ss sukrinmelis
Pisk kremfløte til stiv krem og del bollene når de har blitt litt avkjølt, de smaker nydelig lukne.
Fyll masse krem på ene halvdelen og masse deilig bringebærsylte oppå kremen før du legger den andre halvdelen på. Dryss masse sukrinmelis på toppen og nyyyt <3
Halvfrosne bringebær setter prikken over i`en |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gjerne legg igjen en kommentar om du vil, da blir jeg glad :)