tirsdag 5. november 2013

Hjemmelaget fiskesuppe med scampi og blåskjell

Dette trenger du:

  • 2 gulrøtter
  • 3 skiver med sellerirot
  • 1/2 purreløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 liten rød chili
  • 150 gram laks
  • 500 gram torsk
  • 1 stor neve med rå scampi uten skall
  • 1 boks med blåskjell
  • 3 ss selskaperter
  • 1 boks med matyoghurt
  • 2 terninger med fiskebuljong
  • 1 liter vann

Kok opp 1 liter med vann og ha i buljongterningene. 
Rens scampien, sil av blåskjellene og kutt fisken opp i terninger og sett det til side. 
Kutt opp paprika, purreløk og chili, ha med frø om du vil for en ekstra piff.
Skrell gulrøtter og sellerirot og kutt det i passende terninger, ha dette i fiskevannet og kok i 10 minutter.

Tilsett fisken, blåskjell og scampien og resten av grønnsakene, tilsett 3 ss med gressløk, krydre med ca 1 ts dill og ha ønsket mengde med salt og pepper.
Tilsett boksen med matyoghurt til slutt, husk at suppen ikke må koke etter dette, da yoghurten vil skille seg.
La det stå å trekke i ca 10 min, til fisken er gjennomkokt.

Spis og nyt den herlige suppen i høstmørket.

Snerten fiskesuppe med mye snadder :)

Tips:
Jeg brukte matyoghurt i denne suppen for å spare kalorier i hverdagsmiddagen, men skal den lages til festlige lag eller på helg, erstatt yoghurt med Creme fraiche eller fløte :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gjerne legg igjen en kommentar om du vil, da blir jeg glad :)