Her kommer fremgangsmåten:
Sitrongele:
1 dl Funlight Appelsin
1 1/2 dl vann
5 plater med gelatin.
Legg gelatinplatene i vann i 10 minutter så de blir myke. Press deretter ut vannet av platene og tilsett de i 1/2 dl kokende vann, slik at de løser seg opp.
Bland funlight sammen med 1 dl vann og tilsett gelatinen, rør rundt og sett det kaldt.
Bunnen:
100 gram valnøtter
100 gram mandler (evt hasselnøtter hvis du ikke er allergisk)
50 gram smør
1 ss sukrinmelis
1 toppet ts kanel.
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin til det blir fint mel, gjør ikke noe om ikke alle nøttene er knust.
Tilsett smør og kanel og bland godt.
Trykk blandingen ut i 24 cm stor kakeform og sett kaldt.
Ostefyllet:
2 1/2 dl appelsingele
3 dl vaniljekesam
200 gram Philadelphiaost naturell
2 ss sukrinmelis
1 vaniljestang (frøene)
2 dl kremfløte
1 ss appelsinsaft
1/2 ss limesaft
Revet skall fra en halv appelsin
Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle, bortsett fra kremfløte og appelsingele.
Stivpisk kremfløte og bland den forsiktig inn i osteblandingen.
Når geleblandingen er avkjølt og den har begynt å stivne litt, røres den forsiktig inn i osteblandingen, deretter helles osteblandingen over nøttebunnen. Sett den kjølig.
Etter 2-3 timer på kjøling er kaken stivnet og klar til servering.
Dander litt appelsinskiver eller noe annet fargerikt på toppen av kaken og server med rørt bærsaus til.
Bærsaus:
2 dl jordbær
2 dl bringebær
5-6 ss sukrinmelis
Moses med stavmikser, hvis du ikke vil ha frøene, så kan du sile de bort over et dørslag.
Bærsausen forsvant så fort at jeg ikke rakk å ta bildet av herligheten, men jeg lover deg at du kommer til å synes at dette var en av de beste av ostekaker du har smakt ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gjerne legg igjen en kommentar om du vil, da blir jeg glad :)